Hva skjer?

Mandag 9. januar 2017 kl. 20:

Lansering av Det er alt

Velkommen til lansering av Det er alt av Marguerite Duras, oversatt av Silje Aa. Fagerlund og med etterord av Anne Helene Guddal.

TransFe:r Forlag markerer utgivelsen med å invitere til en samtale mellom Rune Christiansen og Silje Aa. Fagerlund, ledet av Cathrine Strøm – på Egget kafé på Grünerløkka mandag 9. januar kl. 20.00.

Gratis inngang.

*
Marguerite Duras døde 3. mars 1996. Tre dager før avsluttet hun sin siste bok – Det er alt – en dagbok skrevet i dialog med Yann Andréa Steiner.

Nå utgir TransFe:r Forlag boka for første gang i norsk oversettelse ved Silje Aanes Fagerlund og med et etterord av poeten og essayisten Anne Helene Guddal – nylig Bragepris-nominert for diktsamlingen Døden og andre tiggere (Kolon forlag). Etterordet er en personlig og engasjert inngang til Det er alt, samtidig som den ser boka i lys av Duras’ øvrige forfatterskap. Design og sats ved Johanne Hjorthol.

*

Rune Christiansen er en av våre fineste poeter, gjendiktere og forfattere, og han har siden debuten ‘Hvor toget forlater havet’ i 1986 utgitt ni diktsamlinger, og nesten like mange romaner, hvorav den seneste, Ensomheten i Lydia Ernemans liv (2014), ble tildelt Brageprisen. Han er redaktør for Oktobers gjendiktningsserie og en pasjonert leser, lydboklytter og filmtitter.

Silje Aanes Fagerlund er skribent, bokhandelmedarbeider og oversetter. Hun debuterte med romanen Eneste våren 2016 (Cappelen Damm), og hun har tidligere oversatt Å skrive av Marguerite Duras. Fagerlund har mastergrad i litteraturvitenskap med oppgaven «Ødeleggelse og overskridelse» om Marguerite Duras’ roman Détruire dit-elle.

Det er alt utkommer i samme format som Duras’ Å skrive, utgitt i 2014. Å skrive fikk svært god mottakelse av kritikere og lesere, og den lille grønne boka er trykket i fire opplag og har til nå solgt mer enn 6000 eksemplarer.